psycholoog cuijk

Tarieven en vergoedingen

Volwassenen verzekerde zorg in 2021
Voor behandelingen die starten in 2021 hebben wij met alle verzekeraars een contract afgesloten, behalve met Caresq. Een contract met een verzekeraar betekent voor jou als cliënt met een naturaverzekering dat de behandeling na aftrek van het eigen risico (385 €) volledig wordt vergoed. 

Als je bij Caresq verzekerd bent raden we je dringend aan om vóór je je bij ons meldt bij je verzekeraar te informeren naar de hoogte van de vergoeding. Dan weet je tenminste waar je financieel aan toe bent en voorkom je na afloop van de gesprekken een financiële kater.
 
Om in aanmerking te komen voor vergoeding heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Als we geen verwijzing van je huisarts hebben binnen gekregen, dan brengen we de gesprekken bij jou zelf in rekening.
 
Onder andere op basis van ernst en aard van je klachten moeten wij je na intake indelen in een traject: kort, middel of intensief. Stoppen de gesprekken eerder (binnen 120 minuten gespreks- en administratietijd) dan declareren we een zogenaamd onvolledig traject.

Soms blijkt dat jouw hulpvraag niet past binnen de verzekerde zorg. Lees hier meer.
 
Als je een gemaakte afspraak niet op tijd afzegt (24 uur van tevoren) wordt € 75 bij jou zelf in rekening gebracht. Let op: de verzekeraar vergoedt dit dan niet! Dit geldt in alle gevallen, dus ook als je onverhoopt ziek mocht worden. Van onze kant doen wij er alles aan om te zorgen dat je je afspraak niet vergeet. We sturen je 48 uur voor je afspraak een SMS op jouw bij ons bekende mobiele nummer met een herinnering.
 
Je wil natuurlijk graag weten welke bedragen door ons worden gedeclareerd bij jou zelf (in geval van geen contract met je verzekeraar) of bij je verzekeraar (door verschillende contractafspraken zijn deze bedragen meestal lager).  Dit zijn de zogenaamde NZA tarieven in 2021:

  • 18005 onvolledig behandeltraject € 228,04 (tot 120 minuten gespreks- en administratietijd)
  • 18001 BK GB GGZ kort € 522,13 (tussen de 120 en 300 minuten gespreks- en administratietijd)
  • 18002 BM GB GGZ middel € 885,01 (tussen de 300 en 500 minuten gespreks- en administratietijd)
  • 18003 BI GB GGZ intensief € 1434,96 (tussen de 500 en 750 minuten gespreks- en administratietijd)

Volwassenen onverzekerde zorg 2021
Niet alle problemen komen voor vergoeding in aanmerking. Zo zijn aanpassingsstoornissen en werkproblemen uitgesloten van vergoeding. De cliënt zal de behandeling hiervoor zelf moeten betalen, of eventueel uit een aanvullende verzekering. Helaas is ook relatietherapie uitgesloten van vergoeding door de verzekeraars en moet je dus de kosten hiervan zelf dragen.
 
Het tarief dat we in dergelijke situaties in rekening brengen is in 2021 €114,41 per consult van 45 minuten (hierin is 15 minuten administratietijd inbegrepen).

Veranderingen in de vergoedingen van de GGZ per 1 januari 2022
Per 1-1-2022 gaat het systeem van vergoedingen van de GGZ volledig op de schop. Dat betekent voor jou als cliënt ook het één en ander, zeker als je in 2021 bent begonnen en in 2022 doorgaat met een behandeling. Om je alvast op de hoogte te brengen van alle veranderingen en zaken om rekening mee te houden, verwijzen we voor nu naar deze pagina: https://lvvp.info/voor-clienten/zorgprestatiemodel-wat-verandert-voor-patienten/. We zullen zelf in de komende maanden de informatie voor cliënten updaten.

Jeugdzorg tot 18 jaar
Wij hebben contractafspraken met alle gemeenten in het Land van Cuijk voor het leveren van basis GGZ voor kinderen en jeugd tot 18 jaar. Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen heb je wel een verwijzing van je huisarts of van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) nodig.