Over ons

Psychologenpraktijk Op 't Veld bestaat al sinds 36 jaar. In februari 1988 begon Frank Op 't Veld in het Tuigleerstraatje in Cuijk een solo-praktijk. Hij was net enige jaren afgestudeerd als psycholoog, had hier en daar wat ervaring opgedaan en wilde voor zichzelf aan het werk. Idealistische psychologen hadden al eerder een praktijkvorm bedacht, die zo dicht mogelijk bij de cliƫnten stond en goede, kortdurende hulp kon bieden. Ze noemden dat eerstelijns psychologie.

Op deze manier begon ook Op 't Veld met werken. Na enige jaren verhuisde de praktijk naar de Grotestraat in Cuijk, alwaar de aantallen cliĆ«nten steeds toenamen. Er kwam ruimte voor collega's in de praktijk, waardoor de praktijk langzaam groeide naar een groepspraktijk. In 1998 kwam ook Esther Op 't Veld-van Hout, Franks partner, in de praktijk en ontwikkelde gaandeweg een kinderafdeling op de praktijk. Ook deze afdeling groeide als kool.
 
In 1999 betrokken we ons huidige pand aan de Korte Molenstraat in Cuijk. Ons team bestaat inmiddels uit vijf psychologen, een orthopedagoge en twee secretaresses. Daarnaast werken er ook twee praktijkondersteuners GGZ  voor ons bij huisartsen die nauw met ons samenwerken.
 
Belangrijk is dat we ondanks alle veranderingen nog steeds werken vanuit dezelfde visie en hetzelfde idealisme: snelle psychologische en relationele hulp bieden aan onze klanten vanuit een kleine dorpspraktijk.