psycholoog cuijk

Online therapie

Soms is het helemaal niet nodig om naar de psychologenpraktijk te komen voor behandeling. Een behandeling kan tegenwoordig helemaal online plaatsvinden als je dat wil. Daar zijn meerdere mogelijkheden voor. Zo kun je een behandeling volgen volgens een online therapie programma. Ook mogelijk is dat je met een therapeut via videoverbinding contact hebt. Zelfs als je dus in het buitenland bent of woont, kun je dus bij ons therapie volgen.

Als je op deze manier behandeld wil worden, geef dit dan aan als je je aanmeldt, dan zorgen wij dat dit geregeld wordt.

Tijdens Corona werden we gedwongen om mensen via videoverbinding te gaan behandelen. Daardoor hebben we inmiddels uitgebreid ervaring in het behandelen van cliƫnten op afstand via video. Voor jou is het van belang als je op deze manier wil worden behandeld dat je een rustige plek in huis hebt, waar je rustig en ongestoord achter de computer kunt zitten, zodat het gesprek met je therapeut prettig en in alle privacy kan verlopen.

Het platform waarvan wij gebruik maken voor online therapie is Therapieland.  In Therapieland staan allerlei programma's die aansluiten bij verschillende soorten problemen. Samen met je behandelaar kies je een of meerdere programma's die jou verder zouden kunnen helpen. Als je samen met je behandelaar hebt besproken welk therapieprogramma je gaat volgen, krijg je van ons een inlogcode via de mail. Geen inlogcode gekregen? Kijk dan eens in je spam box: daar verdwijnen nog wel eens mailtjes naar toe. Soms is online therapie een onderdeel van een behandeling waarin je ook 'face to face' gesprekken hebt. Als dit bij jou een mogelijkheid of zinnig is, dan bespreken we dat uiteraard eerst uitgebreid met je.