psycholoog cuijk

Kwaliteit

De kwaliteit van ons werk is voor jullie als cliƫnten en voor ons zelf uiteraard erg belangrijk. We zijn hier op een aantal manieren mee bezig.

Op de eerste plaats zorgen we ervoor dat we op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in ons vak. Dat doen we door het bezoeken van congressen van onze beroepsverenigingen (nationaal en internationaal), het volgen van cursussen en het lezen van de laatste vakliteratuur.
 
Een andere manier om aan kwaliteit te werken is het zogenaamde kwaliteitsstatuut. Het kwaliteitsstatuut is vanaf 1-1-2017 verplicht voor iedere regiebehandelaar die werkt in de BGGZ. Hierin staat voor iedere regiebehandelaar van onze praktijk hoe hij of zij ervoor zorgt dat een behandeling en alles wat daarbij hoort verloopt volgens de normale kwaliteitseisen. Je kunt de verschillende kwaliteitsstatuten hieronder per regiebehandelaar bekijken:
 
Kwaliteitsstatuut_Frank Op 't Veld
Kwaliteitsstatuut_Esther_Op_'t_Veld - van_Hout
Kwaliteitsstatuut_Claudia_ten_Napel
Kwaliteitsstatuut Carine Achterberg

Binnen onze praktijk hebben we regelmatig overleg. De noemen we intervisie of intercollegiale toetsing. Door dit overleg zorgen we dat niet alleen je eigen behandelaar een behandeling bepaalt, maar dat meerdere collega's meedenken over welke behandeling en welke behandelwijze voor jou het beste is. Overigens heb je hier zelf natuurlijk altijd het laatste woord in.
 
De praktijk is ook beoordeeld door collega's van buiten onze eigen kring. Dit noemt men visitatie. Onze beroepsvereniging de LVVP en het NIP hebben vastgesteld dat wij voldoen aan alle door hen gestelde eisen.  Wij volgen het kwaliteitsbeleid van de LVVP en de beroepscode voor psychologen van het NIP.